neděle 26. srpna 2007

Země v Narutovi :)

Země Blesku (Kaminari no Kuni) byla v seriálu málo zmiňovaná. První databook ji popsal jako polostrov rozdělený na rozsáhlá pohoří s početnými řekami, které odtékají do moře. Horké prameny jsou převážně ve vnitrozemí. Jej Skrytá Vesnice je Kumogakure (Oblačná, Ukrytá v mracích).
Země Měsíce (Tsuki no Kuni) je místo, kde se odehrával třetí Naruto film. Je to ostrov tvaru půlměsíce, odtud pochází jeho jméno. Domovem ninjů je vesnice Getsugakure. V první chuuninské zkoušce byl ninja bojovník, který nosil čelenku na hlave s tvarem půlměsíce. Bylo ho vidět při psaní testu, ale víc už zmíněný nebo ukázaný v jiné zkoušce nebyl.
Země Ohně je domovem Konohagakure (木ノ葉隠れの里, Konohagakure no Sato), tedy Vesnice ukryté v listí, a také z ní pochází asi nejvíce hlavních postav seriálu. Země Ohně má velmi výhodnou lokaci, a tak může obchodovat s okolními zeměmi, takže je to země s obrovskou populací a silnou ekonomikou. Nejdříve byla považována za jednu z nejsilnějších zemí, ale války a Orochimarova invaze na Listovou vesnici jí hodně oslabili. I přesto z této vesnice pochází asi nejvíce talentovaných ninjů vůbec, jako například Yondaime Hokage, Hatake Sakumo, Hatake Kakashi, Uchiha Itachi, Jiraiya, Tsunade a také Orochimaru.
Země Sněhu (Yuki no Kuni) bylo místo, kde se odehrával první Naruto film. Skrytá vesnice této země je Yukigakure (Vesnice ukrytá ve sněhu). Země Sněhu vlastní neobyčejně pokročilou úroveň techniky oproti jiným zemím v Naruto světe. Takové věci jako železnice, vzducholoď, elektrárny a střelné zbraně jsou zde běžná věc . Navíc jejich ninja bojovníci nosí speciální čakrové brnění, které je dělá vlastně imuními vůči ninjutsu a genjutsu.
Země Větru (風の国, Kaze no Kuni) je velká, suchá a pustá krajina. Města se tu nacházejí vždy poblíž nějakého vodního zdroje. I když velká část krajiny je nehostinná, je tu poměrně velká populace a také je docela rozvinutý obchod se Zemí Ohně. I když Země Větru není tak známá jako Země Ohně, v seriálu se jí věnuje velká pozornost a nachází se zde mnoho skvělých ninjů. Až donedávna se Země Větru nezajímala o politické události a vždy byla se Zemí Ohně v míru. Hlavní vesnicí je Sunagakure (砂隠れの里, Sunagakure no Sato, Vesnice ukrytá v písku) a v jejím čele je Kazekage (風影). Z Vesnice ukryté v písku pochází Gaara, který byl odmalička odstrkován, protože je hostitelem písečného démona Shukaku.
Země Vody (水の国, Mizu no Kuni) je nejmenší z "Pěti velkých národů shinobi" a je z každé strany obklopena vodou. Má mnoho ostrovů, které ji obklopují a každý z nich má svou vlastní tradici. Počasí je typicky chladné a na pevnině je mnoho jezer a častá mlha. Na některých místech, jako je napŕíklad země, kde vyrůstal Haku, je počasí velmi chladné a skoro pořád tam sněží. Hlavní a největší vesnicí je Kirigakure (霧隠れの里, Kirigakure no Sato, Vesnice ukrytá v mlze). Z této vesnice pocházel i Zabuza Momochi, hledaný ninja, který se nechal najímat jako vrah a byl "vychovatelem" Hakua. Zabuza chtěl s hrstkou svých ninjů zabít Mizukage, a pokusit se tak o státní převrat, ale nepodařilo se mu to a byl vyhnán ze země.
Země Země Tato země je poseta jeskyněmi a kameny. Její hranice tvoří převážně hory, proto je těžké s touto vesnicí jakkoliv spolupracovat. Vítr v této zemi je velmi zvláštní, občas totiž vynese do vzduchu kámen a shodí ho nad některým městem. Tato země je znepřátelená se Zemí Ohně. Zdejší skrytá vesnice má název Iwagakure (ang. Village Hidden Among Rocks, česky Vesnice ukrytá ve skalách). Je to jedna z 5 velkých ninjovkých vesnicí. Její vůdce má hodnost Kage (Tsuchikage). Zdejší shinobi se specializují na jutsu země. Z této vesnice pochází člen Akatsuki Deidara.

Žádné komentáře:

Okomentovat