neděle 9. ledna 2011

My tří králové..

..tříkrálová sbírka je u nás tento rok teprve po třetí (a nebo po čtvrté, nejsem si úplně jistá). Poprvé nás Tři kárlové pěkně vyděsili. Najednou si někdo zvoní a sotva otevřete dveře už spustí..:D
Tři králové

..ale je v tom něco kouzelnýho.
Letos jsme v sobotu (která je jakýmsi způsobem "tradiční") brzy ráno odjížděli k babičce na oběd (ten byl naprosto úžasnej!..samozřejmě), takže jsem lehce frflala, že jsme mohli počkat aspoň do těch jedenácti. Jsou to přece Tří králové! Nebudeme mít K+M+B nadedveřmi! Ostuda!
Ale jako zázrakem, chodili dnes! :-)
První chodili nějaké holčeny, ale provokativně nás obešli, měla jsem, co dělat, abych to neoplakala (přece, když chodí, tak to mají vzít od domu k domu!), jenže pak se ozvalo zazvonění (chudinka, náš umírající zvonek). To už jsme měli nachystané penízky schované a tudíž nastalo chrastění a hledání.
Tatínek (pravděpodobně nic neslyšel) zrovna vylezl ze záchoda, vydí za dveřmi stát lidi a jde si v klídku otevřít (mamka v té chvíli dostala nepochopitelný záchvat smíchu) .. když začali zpívat bylo to zvláštně príma. Byli to hodně malé dětičky, moc roztomilé! A vážně prťavé, takže ono K+M+B nemáme nad dveřmi neb tam nedosáhl, alena lištičce zhruba uprostřed.
Když už odcházeli tak si jeden vzpomněl na kadidlo (které rozdávají a my jsme pořád nepřišli na to, jak ho rozčmoudit) a udělal miloučké: "Jé, ještě tady.." vrazil to taťkovi do ruky a upaloval za ostatními..a tatínek udělal nadšené "Děkují.."..
Bylo to hrozně miloučké! A člověku se hned zlepší nálada..Pak jsme ty prťata ještě šmírovali, když odcházeli. Schválně se klouzali po tom namrzlým a jeden z nich gacnul na zadek. To jsme se mohli potrhat.
A měli jsme dokonce čtyři krále..:-)
Jsem spokojená! Moc krásná neděle. :-)
Pac a pusu..
Hiroko von Rabersdorf

Žádné komentáře:

Okomentovat