pátek 4. února 2011

Sousedské rozepře..

..tohle je téma!
To, že se sousedy nějak extra nevycházíme, s tím jsme už smíření. Slušně se pozdravíme, ale jinak si každý hledí svého. (Udájně má tento stav z větší části na svědomí prababička, která o nás roznášela drby, ale čert ví, byla jsem malá holčička a prababičku měla upřímně ráda..:-))
Ale teď přišla rána. Soused naproti přes ulici (přezdívaný též "baba jaga" neb za dob stavění našeho nového domečku hlídkoval s dalekohledem u plotu) si šel postěžovat na Obecní úřad. Pravda má to teď o dost blíž, tak možná proto a nebo možná proto, že máme novou starostku i misto starostu (což je príma chlap a chápe, že je to blbost, protože na tom byl před nedávnem stejně jako my..)

Údájně máme panu sousedovi znečisťovat vodu. Ha. Ale jak? Septik je plastový, úžasně zakopaný, navíc daleko od jeho studny a jsou k němu všechny podklady..(plus byl schválen při kolaudaci..) A taky by bylo zvláštní, že už si nestěžovali sousedi vedle, protože jejich studna je hodně blízko. Navíc si příjde takhle v zimě! Kdyby si stěžoval v létě, tak je mi to jasný..(projednou jsem totiž vytáhla hadici a myla Máňu (totiž to je ta moje kára, která si stále válí šunky v garáži a čeká, až se ji dostane nového nástřiku na kapotu..:-)) doma a né u babičky a ona ta voda tekla i tam kam jsem nechtěla, aby tekla.., takže to bych jakž takž i pochopila.. Ikdyž zas až tak daleko ta voda nedotekla..!)
Je to zbytečná komplikace. Nechápu, co mu zase přelétlo přes nos, asi už se nudí. Nechápu to. On je takový protivný chlap, přitom jeho žena je úžasně milá paní.

Nejhorší na tom je, že pak máme dohady i my uvnitř v rodině, protože, co s tím chcete dělat. Takže se to řeší, pan místo starosta kvůli tomu jezdí k nám a k němu (neb, vidět osobně nás pan soused nechce. Pche, ještě to tak! Bude nám říkat do očí že mu znečišťujem vodu?!) a pravděpodobně je z toho sám utahaný.
Jsem zvědavá, jestli se to vyřeští jen takto lehce nebo jestli se to potáhne někam výš..(ikdyž být panem sousedem tak prostě a jednoduše sklapnu a neroznáším klepy, když vlastím miliardu koček, co dělaj bordel nejen u nás, ale i okolo.)

Jak řekla náš pan profesor "není nadto mít dobré sousedy" nebo aspoň sousedy, kteří nemají potřebu stěžovat si na neexistující problém.
Tak!
Hiroko von Rabersdorf

Žádné komentáře:

Okomentovat