středa 15. června 2011

V Praze je blaze (v žabce draze, ale byla blízko!)

Neděle 12.6.
Jeli jsme už v neděli večer, protože měli stávkovat.
V kupé s námi jela rodinka s malým chlapcem (okolo dvou let, takové to ukecané období), klučina bavil celé kupé. Lokodzila (lokomotiva). Ale jinak jsme více méně usínali. Akce teprve přišla. Dorazili jsme nastoupily do metra a v dobrém duchu vystoupily na hradčanské, když naše ubytování bylo na Hradčanech a aby toho nebylo málo vydali jsme se na druhou stranu. Ještě jsme si s Májou dělali srandu, že s takovou k těm kapucínům dorazíme o půl jedenácté. Schválně hádejte v kolik jsme dorazili..:D Nakonec jsme se zeptali takové příjemné paní, ta se nám snažila poradit (a šlo jí to!), když se u nás zastavil pán pochybného vzezření s tím, že nás tam dovede. Cestou si koupil krabicové víno (že už "odmítá chodit střízlivý") a za normálních okolností bych raději dělala, že ho neznám. Ale byl k nám milý a věděl toho docela dost, takže jsme se i něco přiučili. Navíc byl tak ochotný, že nás zavedl až na místo. Tam jsme pro jistotu vlezli ke špatným dveřím a vzbudili pána k osmdesátce. Naštěstí i ten byl velmi milý a dovedl nás až do rukou bratra Petra. Ten se nás ptal, co jsme vyváděli a když jsme mu řekli, že jsme vystoupili na hradčanské a pak se ztratili nahodil velmi útrpný pohled a že "to jste měli vystoupit na malostranské.." je nám to jasné!.. Příště. Pak nás i v tu dost pokročilou hodinu provedl po areálu. A vůbec k nám byl moc hodný. Navíc tohle ubytování byla jedna báseň. My jsme s Májou snad půlku pobytu v Praze prospali a nebo jsme se váleli.

Pondělí 13.6.
Přijímačky. Vyrazili jsme zavčasu, moc brzo. Dlouho jsme čekali. Všechno se jim to opozdilo. Jeden z profesorů dokonce rozjařeně prohlásil "dneska se to děcka ruší"..
Bylo to samé čekání, ale aspoň jsme pobloudili po areálu, který je moc hezký. Koně, psi a ovce..:D "Domů" jsme se dostali kolem šesté a zalomili to s Novým zákonem.

Úterý 14.6.
Chtěli jsme jít na oběd, ale vstávali jsme až ve dvanáct, tak to nevyšlo. Ale aspoň jsme se prošli pěkně na Petřín, když už jsme byli v té Praze (a ještě přes Hrad jsme šli..xD).
Pan Slon, Pan Tele (Pan Tele je u nás jako odjakživa..:-D), Frederik i Lawrenc tu svorně prohlašují, že tenhle den, nebo aspoň jeho pokročilejší část by chtěla svůj vlastní článek. Chtěla! A rozhodlo se (přehlasovali mě..!), že bude..:-) Dřív nebo později.

Středa 15.6.
Zase přijímačky. Žádný spaní do dvanácti..T_T. V těch postelích se tak krásně spalo!
Paní nás při odjezdu zmátla, takže jsme jeli až o čtvrt na pět. Unavení. Lawrenc to zapíchnul hned a já se chystám. Spááááát!

Žádné komentáře:

Okomentovat