sobota 7. ledna 2012

Pátého ledna devatenástsešedesátdevět...

..tak si tak říkám, jak asi narozeniny slaví Marilyn Manson. I když je pravda, že Manson je od něco málo mladší než Brian Warner, který 5.1. oslavil (neuvěřitelných) 43 let.
Na jeho počest jsme s Vavřinečkem stáhli dva filmy, kde si zahrál. Jeden jsme už viděli, u druhého jsme viděli jen ten kousek, kde Marilyn a Twiggy hrají..(na zbytek se podíváme proto, že měli tu čest a vytvořili i dva soundtracky).
Než začnu o filmech, mám tu ještě jednu věc. V únoru (přesný datum se pořád neví..T__T) vyjde nové CD s názvem Born Villain. Už je to déle co byl vypuštěn, officiální klip k "No Reason", písni, která je součástí CéDéčka. V tomhle videu má prsty Shaiou LaBeouf. A údajně za něj dostali Loudwire Music Awards za WTF Moment roku (za rok 2011). Hm, zas takový WTF to nebylo, ale posuďte sami. Navíc to tam M sluší.. Co se make-upu týče, dejme tomu, že se HODNĚ umoudřil. A sluší mu to. :-)




První z filmů, se jmenuje Párty příšer a vyšel v roce 2003 jako možná předzvěst návratu Macaulaye Culkina. Jestli se splnila nevím, ale jeho hereckej výkon nebyl tak zlej, jak lidi tvrdí, jsou zaujatí. Tenhle film možná znáte jako Ples příšer a příšernej propadák s hodnocením kolem 50%. Komentáře jsou dost protichůdný, každýmu se líbí něco jiného, někdo od toho dává ruce pryč úplně, ale chápu, že je pro "normální" lidi těžké se na tohle dívat (drogy, Culkin jako gay, nezřízenej život v podsvětí velkoměsta...etc.). Docela mě překvapilo, že lidi často přihodili hvězdičku za Marilyna, který si střihnul malou roli tranzvestity, Christine.
Co se mě týče.
Proti Culkinovi jsem nikdy nic neměla, a nemyslím si, že by byl otřesnej, spíš naopak. Ta role mu docela sedla a nemám pocit, že by přehrával. Ale možná mám prostě jen jinou představu o Michaelovi, kterého hraje, než zbytek lidí. Osobně si myslím, že zahrál dobře. Jeho, mírně Willy Wonkovský a docela děsivý smích, ty křivý úsměvy. Nevím asi jsem jediná, kdo si to myslí, ale zahrál tam rozkošně naivní děťátko, co prostě jen touží, aby ho někdo miloval (a v první části filmu se mu to více méně daří). Jeho závěrečné, šokované "Vždycky jsi plnil náš pakt." tomu jen dokládá. Dobře dobře, přiznám se. Dostal mě, i když jsem chvílemi pěnila, na tou jeho blbečkovistí.
Kromě Culkina si ve filmu zahrál Seth Green, kterého určitě znáte z Buffy. Hrál tam tuším vlkodlaka a měl pletky s Willow. Jeho nosovej hlas je tak nesnesitelnej! Než jsem mu přišla na chuť a začala mu konečně rozumět byla půlka filmu pryč. Ale je to skvělej herec. Mám ho více méně ráda a jako Clubkid neměl chybu. Jeho oblečky! Argh..
A na konec Marilyn Manson, který si střihnul roli Christiny. Když jsem ho viděla poprvé bylo to jako WTF? Ale ono mu to sedlo. Navíc M v růžovejch lodičkách a s tím svým přiblblím sjetým smíchem... Nějaký pán v komentářích (doufám, že pán) film zhodnotil Marilynovím štěkem: "How do you like my U.F.O." No, myslím, že to docela srnul.
Mám pocit, že se tam mihnul i Twiggy, ale bylo to asi tak 5 sekund takže nevím (i když jsem si to stopla). Vypadalo to jako on, ale vzhledem k tomu, že byl součástí komparsu bylo těžký se dohledat jeho jména...respektive to bylo tak těžký, že jsem ho nenašla.
Film jako celek. Nezaujatě.
První půle mě neskutečně bavila, pak se to zkazilo, ale konec byl zajímavej, i když ne zase až tak překvapivej. Osobně si myslím, že jsou i mnohem větší propadáky, ale protože jsou jednoduší a pro tuctovýho diváka přijatelnější, mají hold lepší hodnocení než Párty příšer, která se pohybuje kolem 50%. Co už mi. Ale film je to dobrej a více méně stojí za podívání. Ať už to děláte kvůli Marilynu Mansonovi, nebo třeba proto, že chcete vidět, jak vypadá Culkin v kraťáskách...(hm, jeho nohy za to docela stojej, má je překvapivě dlouhý..^^)

Druhý film se jmenuje Lost Highway, natáčel to David Lynch v roce 1997 (takže se o něm dozvíte i v knize...^^, proto ho mám staženej). Hrozně mě překvapilo, že ačkoliv si lidi stěžují, že je to ta největší "lynochvina" ze všech a je to nepochopitelný, má film hodnocení nad 80%. Hm, tak jsem zvědavá.
Jak jsem říkala, viděla jsem zatím jen nejzávěrovatější závěr filmu, kde M a Twiggy hrají pornohvězdy. A je to hrozně vtipný. Respektive to má být asi drsný, ale když se tam M svlíkne (zády k nám, ach jo!) a naproti sedící Twiggy nahodí tak skepticej pohled! No prosím, to mě teda dostali, zvlášť když paní vedle Twiggyho udělala "WOW", tak teď nevím...ale úplně mě dostali. Hm, možná jen kvůli tomu se na to podívám, i když hlava zaseklá ve stolu mě mírně odradila. Náhodou jste to nikdo neviděli?
The End. Příště už třeba bez M. :-)

10 komentářů:

  1. Viděl jsem před nějakým časem na youtube tu Mansonovu scénu z Plesu příšer. :-) On je taky docela "polyartní", co? Chci říct, že se věnuje mnoha umění zároveň (kdybys náhodou nepochopila ten můj neologismus neboli novotvar :-). Zahrál si i v dalších filmech, ne jen v těch, co zmiňuješ. Asi nejvýznamnější roli dostal ve filmu Srdce je zrádná děvka, který jsem ale zatím ještě neviděl, neb na ČSFD píšou, že je to docela maso a nápor na nervy, ze kterého dostane depku i naprosto vyrovnaný, psychicky zdravý člověk. A to já teda rozhodně nejsem. :-)
    Na druhou stranu, co se týče "nechutných scén", myslím, že po maratonu se Sběrateli kostí (oblíbeným to seriálem Sebastiana a nyní již i mě) jsem docela otrlý. :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Hm, kterou scénu myslíš? Tu, kde dělá Stár párty, kam nikdo nepříjde nebo tu, kde řídí náklaďák (ta s náklaďákem je lepší..XD)?
    Jinak, on je hodně polarytní, krom tohohle ještě i maluje (jako terapii a protože ho to baví a má zvláštní styl) a píše. V knize je i ukázka je psaní.
    Že hrál i jinde vím, ale chtěla jsem něco "jednoduššího".. taky jsem četla komentáře k tomuhle filmu, co zmiňuješ a právě proto, že je taková depkařina jsem si ho nestáhla, ale chystám se, i když spíš až někdy ... až někdy. :-D Teď mám zkouškový a myslím, že by mi ten film moc nepomohl. Kdyby ses k němu dostal dřív než já, ráda bych info (v opačném případě se taky svěřím).
    Dobře vím, proč vždycky odcházím, když Sběratelé kostí běží. Já je moc nemusím.. ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, náklaďák. :-) No, v nejbližší době se ani já nechystám zhlédnout Srdce je zrádná děvka. Já bych teď měl nejlíp sledovat jen Bambiho. I když Disneyovky jsou taky občas depresivní. Takový Lví král...

      Vymazat
  3. Sběratelé kostí mi nepřijdou v ničem nechutní nebo odpudiví, já viděla už hodně dílů a nidky se mi z toho blbě neudělalo:-)

    Řekla bych, že větší psycho jsou Myšlenky zločince.

    OdpovědětVymazat
  4. Nevím no, Sběratelé kostí na mě prostě působí jako největší psycho z těch všech kriminálek, co jsem sledovala/nesledovala.

    OdpovědětVymazat
  5. Nevím no, Sběratelé kostí na mě prostě působí jako největší psycho z těch všech kriminálek, co jsem sledovala/nesledovala.

    OdpovědětVymazat
  6. Já na tom se sledováním TV nejsem nijak valně, znám z poslední doby akorát Sběratele kostí, Myšlenky zločince a Hawaii 5-0:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Hm, Myšlenky zločince jsem nikdy neviděla, stejně tak Hawaii, srovnávám spíš se "Staršíma" věcma..:-)

    OdpovědětVymazat
  8. Nepřijde mi, že by Sběratelé kostí byli "psycho". Spíš jsou čas od času trochu na hranici nechutnosti, co se týče záběrů na ostatky (což je ale subjektivní). Je zvláštní, že mi vadí hmyz všeho druhu, pokud je větší než nějaké 2 cm, nedokážu do sebe píchnout (i třísky mi musí vytahovat jiní), ale přežil jsem povinnou školní zabíjačku (na zemědělské škole pochopitelné) i mnohé opravdu odporné případy v útulku, asistoval jsem u kastrace koček a pravidelně jsem měl na rukou placentu, když jsem pomáhal při porodech svých morčat. Na druhou stranu z toho, jak teď páchne jeden z našich psů, se mi otvírá kufr.
    Sběratele kostí mám rád pro ty postavy a interakce mezi nimi, při nichž se často vážně nasměju. A v jednom díle ve 4. řadě, který se točil kolem psích zápasů, byl i Cesar Milan! :-)
    Mimochodem, nějakých 95% všech pořadů a filmů, které sleduju, jsou z uložto. Jak říkám, televizor bych ani nepotřeboval.

    OdpovědětVymazat
  9. Ten díl díl s psíma zápasama jsem viděla... Nebo to možná byli Sběratelé, ale jiná kriminálka?! (Každopádně byl krutý, ale tak nějak si to ta ženská zasloužila...Ale zak to teda asi nebyli sběratelé, ale jiná kriminálka..)

    Jak vidno, hranice jsou hodně subjektivní. Práce na pitevně mi nevadila, ale Sběratele moc nedávám (je jen málo kriminálek, u kterých si nezakrývám oči..xD).

    OdpovědětVymazat