Mno,myslím že začnu šetřit...x3 Vypadá to lákavě...x3
Ingredience:
220 gr krátkozrnné rýže (Koshikari nebo Arborio),
500 ml vody,
2 lžíce octa,
1 lžíce cukru,
1 lžička soli,
5 plátků zpracovaných mořských řas (Yaki Nori),
wasabi pasta podle chuti,
125 gr uzeného lososa, pstruha, nebo čerstvého tuňáka,
1 libanonská okurka,
půl malého avokáda,
3 lžíce naloženého zázvoru,
sojová omáčka
220 gr krátkozrnné rýže (Koshikari nebo Arborio),
500 ml vody,
2 lžíce octa,
1 lžíce cukru,
1 lžička soli,
5 plátků zpracovaných mořských řas (Yaki Nori),
wasabi pasta podle chuti,
125 gr uzeného lososa, pstruha, nebo čerstvého tuňáka,
1 libanonská okurka,
půl malého avokáda,
3 lžíce naloženého zázvoru,
sojová omáčka
Příprava:
Rýži popláchněte několikrát pod tekoucí vodou. Zceďte.
Dejte rýži a vodu do hrnce. Přiveďte k varu a vařte nepřikryté 4 až 5 minut. Voda by se měla vsáknout do rýže.
Přikryjte a vařte na velice mírném ohni další 4 minuty.
Stáhněte s ohně a nechte 10 minut odpočinout.
Přidejte ocet, cukr a sůl. Míchejte dokud rýže trochu neschladne.
Připravte si plátky řas na bambusové podložky nebo na potravinářskou fólii.
Rozprostřete pětinu připravené rýže na dolní půlku plátku. Nechte asi 2 cm volné okraje. Rýže tudíž tvoří obdélník. (Tento krok se nejlépe dělá když si navlhčíte ruce).
Do prostřed tohoto obdélníku naneste podélně proužek Wasabi.
Rybu, okurku a avokádo nakrájejte na úzké nudličky. Tyto pak rovnoměrně rozdělte na proužek wasabi.
Dejte rýži a vodu do hrnce. Přiveďte k varu a vařte nepřikryté 4 až 5 minut. Voda by se měla vsáknout do rýže.
Přikryjte a vařte na velice mírném ohni další 4 minuty.
Stáhněte s ohně a nechte 10 minut odpočinout.
Přidejte ocet, cukr a sůl. Míchejte dokud rýže trochu neschladne.
Připravte si plátky řas na bambusové podložky nebo na potravinářskou fólii.
Rozprostřete pětinu připravené rýže na dolní půlku plátku. Nechte asi 2 cm volné okraje. Rýže tudíž tvoří obdélník. (Tento krok se nejlépe dělá když si navlhčíte ruce).
Do prostřed tohoto obdélníku naneste podélně proužek Wasabi.
Rybu, okurku a avokádo nakrájejte na úzké nudličky. Tyto pak rovnoměrně rozdělte na proužek wasabi.
Poklaďte kousky zázvoru.
Trochou vody navlhčete horní konec plátků
Pomocí fólie rolujte plátek do roličky.
Zabalte do fólie a nechte v lednici aspoň hodinu odpočinout.
Nakrájejte ostrým nožem na asi 4cm plátky.
Naaranžujte hezky na talíř a podávejte s malými mističkami wasabi, sojové omáčky a naloženého zázvoru.
Poznámka:
Do rýže se dá zabalit všelicos. Fantazii se meze nekladou. Syrová ryba musí ale být bezpodmínečně čerstvá.
Trochou vody navlhčete horní konec plátků
Pomocí fólie rolujte plátek do roličky.
Zabalte do fólie a nechte v lednici aspoň hodinu odpočinout.
Nakrájejte ostrým nožem na asi 4cm plátky.
Naaranžujte hezky na talíř a podávejte s malými mističkami wasabi, sojové omáčky a naloženého zázvoru.
Poznámka:
Do rýže se dá zabalit všelicos. Fantazii se meze nekladou. Syrová ryba musí ale být bezpodmínečně čerstvá.
Žádné komentáře:
Okomentovat