středa 4. března 2009

How to cook Tempura ~~

*slint*

Ingredience:

150g hovězí svíčkové nebo pěkného zadního masa,
150g vepřové svíčkové nebo pěkné kýty,
150 g kuřecích prsíček,
150g drůbežích jater,
150g žampionů,
sůl,
150g zelených fazolek,
150g pórku,
150g zelených paprikových lusků,
1/4 l oleje

těstíčko:
1 šálek hladké mouky,
3 vejce,
sůl

omáčka:
1 sklenice dezertního vína,
2 lžíce sojové omáčky,
1 lžička pískového cukru,
špetka glutasolu,
1 stroužek česneku (utřený),
2 lžíce silného kuřecího vývaru,
sůl
Příprava:
Maso nakrájíme na kostky, játra na plátky, žampiony na půlky. Mírně osolíme, obalujeme v těstíčku - vejce rozšleháme s trochou vody, mírně osolíme a vmícháme mouku. Omočené kousky smažíme v oleji. Totéž uděláme i s pokrájenou a očištěnou zeleninou.

Všechny osmažené kousky necháme okapat a zatím si smíchaním všech ingrediencí připravíme omáčku.

Maso, zeleninu a žampiony srovnáme na nahřátý talíř nebo podnos, omáčku nalijeme do větší misky. Každý stolovník si bere kousky podle chuti a namáčí si je v omáčce.

Žádné komentáře:

Okomentovat