neděle 16. září 2012

Pátého ledna devatenástsešedesátdevět...

..tak si tak říkám, jak asi narozeniny slaví Marilyn Manson. I když je pravda, že Manson je od něco málo mladší než Brian Warner, který 5.1. oslavil (neuvěřitelných) 43 let.
Na jeho počest jsme s Vavřinečkem stáhli dva filmy, kde si zahrál. Jeden jsme už viděli, u druhého jsme viděli jen ten kousek, kde Marilyn a Twiggy hrají..(na zbytek se podíváme proto, že měli tu čest a vytvořili i dva soundtracky).
Než začnu o filmech, mám tu ještě jednu věc. V únoru (přesný datum se pořád neví..T__T) vyjde nové CD s názvem Born Villain. Už je to déle co byl vypuštěn, officiální klip k "No Reason", písni, která je součástí CéDéčka. V tomhle videu má prsty Shia LaBeouf. A údajně za něj dostali Loudwire Music Awards za WTF Moment roku (za rok 2011). Hm, zas takový WTF to nebylo, ale posuďte sami. Navíc to tam M sluší.. Co se make-upu týče, dejme tomu, že se HODNĚ umoudřil. A sluší mu to. :-)



První z filmů, se jmenuje Párty příšer a vyšel v roce 2003 jako možná předzvěst návratu Macaulaye Culkina. Jestli se splnila nevím, ale jeho hereckej výkon nebyl tak zlej, jak lidi tvrdí, jsou zaujatí. Tenhle film možná znáte jako Ples příšer a příšernej propadák s hodnocením kolem 50%. Komentáře jsou dost protichůdný, každýmu se líbí něco jiného, někdo od toho dává ruce pryč úplně, ale chápu, že je pro "normální" lidi těžké se na tohle dívat (drogy, Culkin jako gay, nezřízenej život v podsvětí velkoměsta...etc.). Docela mě překvapilo, že lidi často přihodili hvězdičku za Marilyna, který si střihnul malou roli tranzvestity, Christine.
Co se mě týče.
Proti Culkinovi jsem nikdy nic neměla, a nemyslím si, že by byl otřesnej, spíš naopak. Ta role mu docela sedla a nemám pocit, že by přehrával. Ale možná mám prostě jen jinou představu o Michaelovi, kterého hraje, než zbytek lidí. Osobně si myslím, že zahrál dobře. Jeho, mírně Willy Wonkovský a docela děsivý smích, ty křivý úsměvy. Nevím asi jsem jediná, kdo si to myslí, ale zahrál tam rozkošně naivní děťátko, co prostě jen touží, aby ho někdo miloval (a v první části filmu se mu to více méně daří). Jeho závěrečné, šokované "Vždycky jsi plnil náš pakt." tomu jen dokládá. Dobře dobře, přiznám se. Dostal mě, i když jsem chvílemi pěnila, na tou jeho blbečkovistí.
Kromě Culkina si ve filmu zahrál Seth Green, kterého určitě znáte z Buffy. Hrál tam tuším vlkodlaka a měl pletky s Willow. Jeho nosovej hlas je tak nesnesitelnej! Než jsem mu přišla na chuť a začala mu konečně rozumět byla půlka filmu pryč. Ale je to skvělej herec. Mám ho více méně ráda a jako Clubkid neměl chybu. Jeho oblečky! Argh..
A na konec Marilyn Manson, který si střihnul roli Christiny. Když jsem ho viděla poprvé bylo to jako WTF? Ale ono mu to sedlo. Navíc M v růžovejch lodičkách a s tím svým přiblblím sjetým smíchem... Nějaký pán v komentářích (doufám, že pán) film zhodnotil Marilynovím štěkem: "How do you like my U.F.O." No, myslím, že to docela srnul.
Mám pocit, že se tam mihnul i Twiggy, ale bylo to asi tak 5 sekund takže nevím (i když jsem si to stopla). Vypadalo to jako on, ale vzhledem k tomu, že byl součástí komparsu bylo těžký se dohledat jeho jména...respektive to bylo tak těžký, že jsem ho nenašla.
Film jako celek. Nezaujatě.
První půle mě neskutečně bavila, pak se to zkazilo, ale konec byl zajímavej, i když ne zase až tak překvapivej. Osobně si myslím, že jsou i mnohem větší propadáky, ale protože jsou jednoduší a pro tuctovýho diváka přijatelnější, mají hold lepší hodnocení než Párty příšer, která se pohybuje kolem 50%. Co už mi. Ale film je to dobrej a více méně stojí za podívání. Ať už to děláte kvůli Marilynu Mansonovi, nebo třeba proto, že chcete vidět, jak vypadá Culkin v kraťáskách...(hm, jeho nohy za to docela stojej, má je překvapivě dlouhý..^^)

Druhý film se jmenuje Lost Highway, natáčel to David Lynch v roce 1997 (takže se o něm dozvíte i v knize...^^, proto ho mám staženej). Hrozně mě překvapilo, že ačkoliv si lidi stěžují, že je to ta největší "lynochvina" ze všech a je to nepochopitelný, má film hodnocení nad 80%. Hm, tak jsem zvědavá.
Jak jsem říkala, viděla jsem zatím jen nejzávěrovatější závěr filmu, kde M a Twiggy hrají pornohvězdy. A je to hrozně vtipný. Respektive to má být asi drsný, ale když se tam M svlíkne (zády k nám, ach jo!) a naproti sedící Twiggy nahodí tak skepticej pohled! No prosím, to mě teda dostali, zvlášť když paní vedle Twiggyho udělala "WOW", tak teď nevím...ale úplně mě dostali. Hm, možná jen kvůli tomu se na to podívám, i když hlava zaseklá ve stolu mě mírně odradila. Náhodou jste to nikdo neviděli?
The End. Příště už třeba bez M. :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat